Friday, August 12, 2016

Pokok Lemon


Pokok Lemon sudah di pindahkan di dalam pasu
Pokok lemon berbajakan  Baja roti, air basuhan beras yang pertama dan kulit telur sahaja




Asalnya berada di dalam polybag setelah di pindahkan ke dalam pasu yang agak sederhana tumbesarannya begitu memberangsangkan..Alhamdulillah



Kesan kulit telur, Baja organic yang saya gunakan Nampak di sekeliling pokok lemon
seminggu  masih ada kesannya...kulit telur yang saya jadikan Baja organik

7 comments:

  1. Oh... kulit endox pun keno digawe fertilizer jugak kok kakak orak ngerti. Patutlah kakak weroh ono wong cino ngarep omah kakak kulit endox nang njero pasu kembang. Kakak arek milu jajal ngawe jugaklah. Lepas ini kakak klik link kulit telur pulak.

    ReplyDelete
  2. oh..guna telur jd bja organik..? bru tau..=.="

    ReplyDelete
  3. besar2 daun dia.. first time tengok..

    ReplyDelete
  4. ada kulit telur tu buang saja.. lepas ni boleh simpan buat baja la

    ReplyDelete
  5. Mudah2an cepat membesar dan mengeluarkan hasil.
    Tanaman organik.

    ReplyDelete
  6. tak sabar nak tunggu buahnya..hahahahhahahahah

    ReplyDelete
  7. Salam... Lemon perlu banyak nitrogen, potassium... Saya tanam srbatang pokok lemon dari biji...dah 8 tahun baru berbunga March lepas.. Dan sekarang berputik...ia perlukan sekurang2 5 jam direct sunlight...untuk berbuah..

    ReplyDelete

Labels

belajar tanam belajar tanam pokok bunga baja organik wheatgrass benih gandum gandum mulberry pokok bendi pokok limau belajar tanam jagung belajar tanam manga belajar tanam pokok semai benih bendi baja kompos jiwatani kompos pokok cili pokok labu pokok limau kasturi Mulberry Leaf Health Benefits-GreenSilk bunga kertas limau kasturi pokok gandum pokok jagung tut tut pokok baja buah belajar tanam bunga belajar tanam labu belajar tanam limau kasturi belajar tanam pokok mulberry belajar tanam wheatgrass belajar tut buah mahkota dewa buat baja bunga baldu jagung kotak semaian kulit telur limau purut pokok bunga kertas pokok limau purut pokok pisang pokok serai rumput gandum semai ulat daun Bark from cashew tree baja tanah belajar anam kacang parang belajar tanam belimbing buluh belajar tanam pokok pisang belimbing buluh bendi raksaksa benih manga benih ubi cantuman pucuk cara buat air wheatgrass corn tree diy vase petak semaian pisang tanduk pokok belimbing buluh pokok kari pokok pudding pokok ubi semaian biji tanam tanam gandum tanam pokok labu ubi Baja buah organic Cashewnut Codiaeum variegatum DIY.D.I.Y Grow your own wheatgrass POKOK KUNYIT arang baja baja jiwatani bark belaja semai belajar cantumkan mangga belajar semai belajar tanam belimbing belajar tanam belimbing besi belajar tanam cili belajar tanam limau purut belajar tanam pokok kari belajar tanam pokok limau belajar tanam pokok manga belajar tanam pokok mangga belalai gajah belimbing bendi benih nangka benih pokok puding benna biji mangga buah mahkotadewa buah manga buah manga.m.o.l buah mangga.m.o.l buah mulberry bunga puding cantuman cantuman sisip cendawan corn daun belimbing buluh daun bunga baldu diy getok ubi kacanag parang kacang parang kawinkan kebun kencing manis liamu purut limaukasturi mangga mangga harum manis poko bunga kertas pokok manga pokok belimbing pokok benih gajus pokok buluh pokok bunga pokok gajus pokok herba pokok kaca pecah pokok lemon pokok manga pokok mangga pokok mulberry pokok putat pokok sayuran serai serangan swerangga serangga tanah baja tanam benih tanam pokok bendi tempurung kelapa vase